Controle over je eigen rust

Sinds de mobiele telefoons evenveel kracht dan een personal computer hebben is er veel veranderd qua het gebruik van de mobiele telefoons.

Mogelijkheden smartphone dmv apps

Wie gebruikt zijn mobiel tegenwoordig nog om mee te bellen? Soms zie je mensen schrikken als de telefoon rinkelt met een ringtone die ze ooit maanden geleden hebben uitgekozen. Wat was dat ook alweer. Ohhh… iemand belt. Je vrienden, collega’s en familie hebben die bekende ringtone.

Wat te doen met al die verschillende geluidjes of soms zelfs wat te doen met al diezelfde geluidjes tegenwoordig?

1. Whatsapp

Of je nu Whatsapp gebruikt op een Nokia, iPhone of Android telefoon, de geluidjes klinken allemaal hetzelfde. Gelukkig kun je dit zelf wel aanpassen. Wist je dat in groepen je tijdelijk het geluid kunt uitzetten? Wel zo handig als je niet elke seconde gepiept wilt horen van je whatsapp groep. Als je deze optie niet hebt, even updaten.

2. SMS

Bij sommige telefoons kun je de SMS ringtone veranderen. SMS wordt zelden nog maar gebruikt maar ik merk wel als ik een SMS binnenkrijg ik doorheb dat iemand zonder internet zit of geen moderne smartphone heeft. Vaak wil men relatief snel een reactie of zeker zijn dat je iets krijgt. Er is zowel bij whatsapp als SMS geen zekerheid dat het aankomt, maar ouderwets is zeker aan betrouwbaar gekoppeld.

3. Facebook

Steeds meer gebruiken de mensen facebook om berichten met elkaar te versturen. Het verdringt zelfs email. Minder ruis. Je kunt in de facebook app instellen of deze een melding en geluid moet geven bij nieuws. Loop deze instellingen eens door. Geeft meer rust.

4. Email

Ik heb zelf email geluid uitgezet. Email is niet meer belangrijk. Email is meer een medium dat gebruikt word ter informatie of kijk maar wanneer je een keer wilt reageren.

5. Bellen

Ik heb groepen aangemaakt : Familie, vrienden en relatie’s met ieder zijn eigen ringtone. Alle mensen die niet in deze groep vallen hoor ik dus een andere ringtone.

6. Alarm

Als je alarm instelt zorg dan dat dit niet dezelfde geluidjes heeft als je ringtones of andere meldingen. Het effect van het alarm werkt dan niet. Als je denkt ohh dat is een facebook of whatsapp berichtje ik kijk even niet.

 

Als je hulp nodig hiermee hebt… berichtje via facebook of twitter…

  •