In Memoriam : Henk Grendel (18-04-1929 – 04-12-2009)

Gisterenavond, 4 december 2009, om 23.30 is mijn vriend Henk Grendel op 80-jarige leeftijd overleden na een ziektebed.

Ik ken Henk al sinds mijn jeugd. Hij had een Commodore Amiga, net zoals ik toendertijd. Via mijn vader leerde ik Henk kennen.

Mensen die wel eens moeilijkheden hadden met het leren omgaan met een computer horen mij wel vaker zeggen. Kom op zeg. Mijn vriend Henk is inmiddels 80 en die kan nog met alles meegaan, en dat klopt. Dat klopte. Helaas is het verleden tijd. Henk is er niet meer.

Hij had sinds een paar weken Windows 7 correct geïnstalleerd gekregen met een paar tips en hints van mij. Hij moest even toch het verschil uitproberen. Fantastisch om te zien.

Ik kan me herinneren dat hij bij Apple een klacht mailde dat het synchronisatie programma van de iPod en Windows Vista niet goed werktte en dat dit ergerlijk begon te worden omdat zijn collectie steeds verdween. Lachen toch als die mensen naar zijn leeftijd vroegen. Als hij dan belde moest ik altijd wel lachen. Hij wist er meer van dan die jonge snuiters die daar op de helpdesk werken.

Gadgets vond hij geweldig. Dat hadden we wel gemeen.

We konden goed met elkaar discussieren want op bepaalde vlakken waren het niet met elkaar eens maar respecteerden elkaars mening en gevoel wel.

Henk, rust in vrede…