LG KU-990 Viewty review

Deze telefoon is al een tijdje uit. Ik wil deze telefoon bekijken vanuit  IT perspectief.

Wat bij het uitpakken opvalt is dat de telefoon stevig aanvoelt. Er zit een mini-cd bij met de installatie software.

Ik zal het meteen even over die installatie-software hebben. Deze zit niet zo goed in elkaar als bij bijvoorbeeld Windows Mobile apparaten. Omdat het programma bij het opstarten beheerdersrechten nodig heeft vind ik het duidelijk een telefoon voor de consument en niet voor de zakelijke gebruiker. Ik zie me al een bedrijf zijn beveiliging aan passen omdat een gebruiker een bepaalde telefoon heeft. Dit soort software dient niet gestart te worden als beheerder. Je geeft de gebruiker dan te veel rechten op de PC. Om bij deze gebruiker deze telefoon te installeren heb ik deze gebruiker maar beheerdersrechten gegeven. Jammer. Ik zal hierdoor deze telefoon dus nooit bij midden/grotere bedrijven aanbevelen. Je kunt op internet bij LG geen nieuwere versie vinden. Misschien passen ze dit nog in de toekomst aan, wie weet. De mensen zullen wel weer roepen dat dit aan Windows Vista ligt, maar dat is niet zo. Het is niet goed geprogrammeerd (punt).

Dan de meegeleverde kabels. Wat ik een minpuntje vind bij zowel LG, Nokia en Samsung is dat zij altijd eigen kabels met hun connectoren meeleveren. Je bent afhankelijk van het merk. Ik snap wel dat ze marge willen draaien op de opladers en data-kabels maar ik begin het een beetje uit deze tijd te vinden. HP en HTC doen sinds een tijdje dit soort kabels via mini-USB aansluiting. Stel dat kabeltje stuk gaat, standaard kabeltje kopen van 8-9 euro’s en niet tientallen euro’s, idem dito met de opladers.

Je kunt natuurlijk ook synchroniseren met BlueTooth maar omdat het geen Windows Mobile apparaat is kun je dan bepaalde zaken niet synchroniseren.

Het synchroniseren via de bijgeleverde USB-kabel ging vlot door de USB 2.0 aansluiting. Het synchroniseren met Outlook 2007 liep vlot en zonder problemen met het programma van LG, LG PC Suite 2. Wederom, verwacht geen Windows Mobile 6.1 kunstjes. Het doet wat het moet doen, sychroniseren van de agenda-, contactpersonen- en taakgegevens tussen de telefoon en outlook, niet meer en niet minder.

Een gemis vind ik dat je USB verbinding niet tegelijkertijd op Data (outlook, etc.. synchronisatie) en op Mass Storage kunt zetten. Als je de USB verbinding op Mass Storage zet kun je de telefoon zijn intern geheugen en indien aanwezig zijn extern geheugen via de Windows Verkenner benaderen. Misschien zal een nieuwe firmware dit beiden tegelijkertijd mogelijk maken. De gebruiker uitleggen dat hij/zij dit steeds moet wijzigen in de configuratie van de telefoon werkt niet echt gebruikersvriendelijk.

De kwaliteit van de foto’s zijn verbazendwekkend goed te noemen voor een mobiele telefoon. Een aantal testfoto’s overgehaald naar de PC en deze waren goed van kwaliteit. Verwacht geen 5MP Canon IXUS of Panasonic Lumix plaatjes, maar ze zijn op zich beter dan oudere generatie digitale fotocamera’s. Ik zou het bijna vergelijken met een oudere 3.2MP Canon, iets beter. Wat niet slecht is voor een MOBIELE TELEFOON!

Al bij al een leuke gadget voor consumenten. Voor professioneel gebruik vind ik het teveel tekortkomingen hebben. Ik zie uit naar de nieuwe Windows Mobile 6.1 apparaten.