Multitasking UIT

Multitasking UIT…

De eerste maand van 2011 is bijna voorbij. Tijd om weer iets op het blog te plaatsen.

Ik weet zeker dat veel mensen veel goede voornemens hebben genomen… die uiteindelijk toch niet haalbaar zijn omdat we toch meer mens zijn dan we soms willen toegeven.

Ik heb eigenlijk maar 1 voornemen. De titel verraad het al : Multitasking uit.

Mijn voornemen is de dingen die ik doe ook daar enkel en alleen mee bezig te zijn. Klinkt simpel maar hoe moeilijk is dit in de praktijk niet.

Tijdens de lunch even de mail checken. Melding van een facebook berichtje komt binnen. Een direct message via Twitter van een BN’er (eigenlijk een BN’ster)… allemaal leuk maar wel afleiding.

Dus datgene waar je mee bezig bent de volledige aandacht schenken.

Albert Einstein zei het mooi : “Any man who can drive safely while kissing a pretty girl is simply not giving the kiss the attention it deserves.”

Eenvoudig vertaald is dit “Iedere man die veilig kan autorijden terwijl hij een mooie vrouw kust is eenvoudig gezegd de kus niet de aandacht aan het geven die het verdiend.”

Je kunt wel dingen tegelijkertijd doen maar dan mis je veel of misschien wel het belangrijkste.

Vandaar mijn doel in 2011… multitasking uit. Aandacht op 1 ding tegelijkertijd.

Ik vond het ook grappig dat men in 2010 veel over piraterij had. Het lezen van 1 miljoen bezoekers aan de bioscoop film van New Kids en de omzet van Call of Duty van 1 miljard dollar wijzen toch eigenlijk op het feit dat mensen voor relevante producten toch echt wel genegen zijn om geld te betalen.

Apple heeft 10 miljard downloads via hun app store. Tuurlijk zullen mensen ook kopieren. Jailbreaken is legaal in USA en toch behaald Apple deze records. Sony doet krampachtig over piraterij en neemt zelfs gebruikers functionaliteiten af. Microsoft daarentegen doet zelfs de knuppel in het hoenderhok gooien door openlijk homebrew (zelfgemaakte programma’s) aan te moedigen. De wereld veranderd. Bedrijven kunnen maar beter snel mee veranderen. Kijk wat er met de kranten en traditionele TV stations gebeurd en aan het gebeuren is.