Opkomst Apple…

Sinds een tijdje valt me op dat Apple met zijn MacBooks toch steeds vaker door gebruikers worden gekocht. Zelfs bepaalde bedrijven stappen over naar Apple.

Het is erg vreemd om dit te zien gebeuren. Als je de mensen vraagt waarom doen jullie dit krijg je de meest uiteenlopende antwoorden die allemaal trouwens emotioneel beladen zijn en totaal niet op basis van functionaliteit zijn genomen.

De directie besluit om deze Apple’s omdat ze…. mooi zijn. Dat veel consultants bij hun klanten nagenoeg hun werk niet meer kunnen uitvoeren schijnt maar een bijzaak te zijn. Voor kostenbesparing hoef je geen Apple te kopen. Ze bevinden zich echt in het hogere en duurdere segment. Dat is dan ook de enige echte reden waarom bedrijven voor Apple kiezen. Kijk, wij zijn van een andere nivo.

Ik vind de MacBooks ook erg mooi. Alleen vind ik ze zo onpraktisch. Dagelijkse dingen kun je er soms gewoon simpel weg niet op doen, want er bestaat alleen een Windows-versie van.

Je zit vast aan de kabels en accessoires van Apple. Dat is best wel onhandig als je onderweg bent en opeens een andere kabel nodig hebt. Je vind maar weinig Apple-winkels. PC spullen kun je simpel verkrijgen.

Apple is mooi maar in de praktijk onhandig. Misschien voor de simpele gebruiker die alleen surft nog wel een alternatief maar ben je al wat serieuzer bezig met een computer loop je toch tegen bepaalde beperkingen aan.