Paulo Coelho Manuscript uit Accra

Ik heb zojuist Paulo Coelho’s nieuwste boek ‘Manuscript uit Accra’ uitgelezen. Ik ben een echte liefhebber van Paulo Coelho’s boeken.

Boekenkast Paulo Coelho boeken

Is het boek te vergelijken met zijn andere boeken? Ik vind van niet. Het is nu vanuit een ander perspectief geschreven. In het begin van het lezen dacht ik wat gaat dit geven maar als snel deed Coelho me meeslepen op de manier hoe hij dat kan doen. Hij schrijft over het leven en alle vragen die hierbij langskomen. Geluk, liefde, sex, verlies, succes, angst en geloof worden op een mooie manier relativerend beschreven. Veel zaken komen bekend voor maar hij weet dan toch weer een extra detail te melden waardoor het nog beter onder woorden is gebracht als ikzelf zou kunnen doen. Knap vind ik dit gedaan.

Het is wel één van de dunste boeken die ik van Paulo heb gelezen. Het leest erg snel uit. Het staat in mijn persoonlijke top 5 van zijn boeken. Ik denk niet dat ik het een top 3 boek kan gaan noemen. Misschien als het een tijdje bezonken is gaat dit veranderen maar nu denk ik voor mij persoonlijk Nummer 4 of 5. Over een tijdje zal ik mijn top 10 bekend maken.

De wijsheden die besproken worden in Manuscript uit Accra zijn eenvoudig maar heel treffend beschreven. Hij bied geen oplossingen maar door het lezen van het boek bied hij wel invalshoeken waar je zelf al dan niet iets mee kunt doen.

Bestel hier Paulo Coelho Manuscript uit Accra

Bestel hier Manuscript uit Accra via BOL.com

Ik wil Paulo Coelho bedanken voor het wederom mooie boek. Ik wil meteen gelegenheid nemen om de uitgeverij de Arbeiderspers bedanken voor het zo snel uitbrengen van het boek in Nederland. Als laatste wilt ik Piet Janssen bedanken dat hij het origineel zo snel zo goed heeft kunnen vertalen van het Braziliaans naar het Nederlands. Al deze mensen hebben het mogelijk gemaakt dat wij zo snel de Nederlandse uitgave van Manuscript uit Accra kunnen lezen. Ik heb ervan genoten! Ik ga ook de Engelse uitgave lezen.