Windows 7… geschiedenis herhaalt zich…

Windows 7 is een aantal dagen uit. We horen positieve geluiden. Wat mij fascineert is dat iedereen super positief spreekt over Windows 7. Ik ga Windows 7 niet afkraken, maar ik vond Vista ook al een goed product. Dat de zogenaamde techneuten niet met de verandering konden omgaan in Vista kraakte men het maar af.

Grappige is dat Windows 7 normaal gezien over 2-3 jaar zou uitkomen. Nu heeft Microsoft iedereen een ‘plezier’ gedaan om het eerder uit te brengen. Wat technisch hier leuk aan is dat Windows 7 eigenlijk gebouwd is op de Vista code. He, da’s vreemd. Vista was toch zo irritant… nu in een nieuw jasje is het opeens de oplossing voor alles.

Je ziet hieraan dat veel techneuten echt een stel kudde schapen zijn… volg maar de meute.

Ik voorzag een doorbraak van 64 bit en dit blijkt wel te kloppen. Volgens de eerste verkoopcijfers blijkt dat veel fabrikanten als HP, Samsung en ASUS veel de 64 bit versie van Windows 7 meeleverd op hun nieuwe machines.

De geschiedenis herhaalt zich. Mensen klagen dat Windows slecht is, terwijl het echt wel meevalt. Veel komt door verkeerde informatie en incompetente ICT’ers. Microsoft gaat hier wel goed mee om.

Raad ik Windows 7 aan boven Windows Vista? Nou. Ik moet zeggen dat ik het wel fijn werken vind. Er zijn wat nieuwe functie’s toegevoegd die in eerste instantie niet belangrijk lijken maar wel zo fijn werken dat het went en je het mist op het moment dat je overgaat naar een computer met Vista.