Windows 8 Developer Edition review

Microsoft heeft op 14 september jl. de Windows 8 Developer Edition versie vrijgegeven. Met deze testversie slaat Microsoft een nieuwe weg in. Ze willen dat zoveel mogelijk mensen deze versie proberen. Er is geen registratie en activatie meer nodig. Iedereen kan deze zomaar gratis downloaden.

Wat meteen opvalt is de nieuwe Metro UI. Een WindowsPhone achtige structuur. Makkelijk voor touchscreens en andere toepassingen. Men verwacht er veel van. Ik vond het een beetje onwennig maar denk dat er veel potentieel inzit.

In Windows 8 heeft men ook een koppeling gemaakt met XBOX Live. Spellen van XBOX Live kunnen gewoon via Windows 8 gespeeld worden.

Verder zie je dat men bepaalde kleine aanpassingen heeft gemaakt m.b.t. bestandsbeheer. Het kopieren van meerdere lokatie’s is beter georganiseerd. Je hebt meer controle over de processen. Erg handig gedaan.

Ik vond het systeem snel reageren. Het opstarten was echt een aangename verrassing. Ze hebben de snelheidwinst behaald uit het PnP gedeelte. Slim gedaan.

Mooi was dat ik een programma opstartte en dat deze automatisch .NET 3.5.1 wilde downloaden. Dit werkte niet. Ik denk omdat ik in een domein situatie zat met WSUS. Handmatig Windows Update draaien hielp niet. Het kan dus ook zijn dat dit nog niet aktief is. Het principe is in ieder geval mooi.

Ik heb Windows 8 geinstalleerd op VMWare Workstation 8 omdat de vorige versie Windows 8 nog niet ondersteund. De systeemeisen van Windows 8 zijn hetzelfde gebleven als voor Windows 7.

Zie hier de video van de installatie van Windows 8 op VMWare workstation 8 :