Windows Mobile 6.5 Media Player playlist foutmelding ‘The system cannot find the path specified’

Er zijn zo van die dagen dat je een foutmelding elke dag negeert omdat je geen zin hebt om het uit te zoeken.

Ik heb een Sony Ericsson Xperia X1 mobiele telefoon met Windows Mobile 6.5 erop. Dat bevalt heel goed.

Sinds een tijdje kreeg ik de foutmelding ‘The system cannot find the path specified.’ als ik in Windows Media player een afspeellijst wilde afspelen. Ik heb speciale afspeellijsten gemaakt voor soorten muziek, mijn mood en om bijvoorbeeld Audiobook CD’s te beluisteren van Jim Rohn of Tony Robbins… Erg handig dus.

Nu kwam deze foutmelding en wilde ik even snel de oplossing zoeken via Google. Ik kon 1 relevante link vinden (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=362841) maar die bleek niet de oplossing voor mijn probleem.

Wat bleek nu?

Ik heb eerste een Engelse ROM gehad in mijn telefoon. Sinds een tijdje gebruik ik de Nederlandse ROM. Ik ben erachter gekomen dat in de playlists een verwijziging staat die niet vertaald word door het OS. Zo werden alle bestanden op de externe geheugenkaart in het .asx bestand als \Storage card\ aangeduid. Het viel mij op dat als ik een nieuwe lijst aanmaakte hier geen \Storage card\  stond vermeld maar \Opslagkaart\. Beetje vreemd naar mijn mening maar ok, het zij zo. Ik heb met een teksteditor \Storage card\ vervangen door \Opslagkaart\ en voila… het werkt weer… zo simpel is het dus… Dit zal dus niet alleen voor Nederlandse ROMs gelden maar ook voor andere talen…